Invitații botez

Ai stabilit data botezului, ai ales locația și te-ai gândit și la o temă anume pentru petrecerea micuțului tău? Dacă toate acestea au fost bifate pe lista ta, urmează să mai alegi invitațiile de botez și să le expediezi celor dragi pe care-i vrei alături de voi la importantul eveniment.

invitatii-botezBotezul copilului este un motiv de bucurie imensă atât pentru părinți, cât și pentru cei invitați. Practic, bebelușul intră în rândul creștinilor, primind totodată harul și binecuvântarea Celui de Sus. Însă este și un bun prilej pentru a sărbători însemnătatea evenimentului așa cum se cuvine, cu o petrecere pe cinste. De aceea, organizarea unui astfel de eveniment pe cât de atractivă și de interesantă poate fi, pe atât de stresantă și de greoaie poate deveni, dacă nu te organizezi din timp.

Orice petrecere reușită începe cu alegerea invitațiilor. Iar petrecerea de botez nu face nici ea excepție.

Cum alegi invitațiile de botez?

Alegerea invitațiilor de botez este primul și cel mai important pas în organizarea botezului. Chiar dacă mulți părinți nu acordă o atenție deosebită invitațiilor, trebuie spus că acestea sunt extrem de importante, având în vedere că ele anunță marele eveniment și cumva insuflă și însemnătatea botezului. De aceea, încearcă atunci când cauți invitațiile, să te uiți cu atenție și să alegi modelul care vă reprezintă pe voi, ca familie. Invitația ar trebuie să fie poarta către sufletul vostru și să exprime dorința voastră de a-i avea alături pe cei invitați. În plus, ea ar trebui să se potrivească cu stilul vostru, cu stilul petrecerii, cu tema dorită, dar la fel de mult, ar trebui să fie o încântare și pentru cei care o primesc.

Iată, așadar, cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi invitațiile de botez:

Alege o invitație potrivită pentru un astfel de eveniment. Mulți părinți fac greșeala de a alege invitații de botez extrem de serioase și elegante, care nu au nicio legătură cu petrecerea micuțului membru al familiei. De preferat ar fi să alegi invitații simple, dar cu mult bun gust, care să îmbine atât dorințele adulților, cât și inocența micuțului. Dat fiind că astăzi tot mai mulți oameni imortalizează momentele importante din viața lor, ai putea merge și tu pe această idee în realizarea invitației de botez. Înainte de botez, pregătește o sesiune foto cu bebelușul, iar pozele cele mai haioase și mai drăguțe le poți imprima în invitație. Ideea este bună chiar și pentru a oferi mărturii. Alege o poză reușită și multiplică-o astfel încât să ai câte un exemplar pentru fiecare invitat. Ce poate fi mai extraordinar decât un îngeraș care râde cu gurița până la urechi de baloanele de săpun din cadă?

De asemenea, poți merge și pe varianta invitației cu personaje din desene animate. Mickey Mouse, Mica Sirena, Albă ca Zăpada ori Frumoasa din Pădurea Adormită vor învălui botezul pruncului tău într-o aură de poveste și vor aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor care vor primi o invitație haioasă.

Alege o invitație de calitate. Atenție, calitate nu înseamnă neapărat extrem de scump. Dacă o invitație este extrem de scumpă, nu înseamnă că este și de calitate. Trebuie să fii atentă la calitatea hârtiei, dar și la culorile cu care este realizată invitație. Nu trebuie să fie nici prea stridente, dar nici foarte șterse. Să exprime exact sentimentele de bucurie și fericire pe care voi, părinții le simțiți.

Atenție la costuri. Așa cum spuneam, calitatea nu este egală cu numărul bancnotelor scoase din portofel. În plus, toată petrecerea îți va scoate ceva bani din buzunar, astfel încât, nu cheltui foarte mulți pe invitații. Sunt o mulțime de variante pe piață care pot satisface și cel mai mofturos părinte.

Designul invitației trebuie să fie în concordanță cu tema petrecerii. Dacă tema aleasă pentru petrecere este marină, e evident că și invitațiile vor fi concepute în acest stil. Ar fi chiar nepotrivit să trimiți invitații extrem de elegante la o petrecere care se dorește a fi relaxată. Mesajul ar fi interpretat eronat, iar invitații ar putea veni îmbrăcați mult prea sobru pentru petrecerea pe care tu ai plănuit-o să fie una relaxantă.

Studiază și ofertele online. În momentul de față sunt o mulțime de firme care comercializează astfel invitații de botez și care-și expun online gama de produse. Dacă alegi această variantă poți face două lucruri în același timp: alegi invitația fără a te deplasa și o cumperi la fel de ușor. În plus, nu trebuie să-ți faci probleme pentru textul dorit. Toate site-urile au opțiunea de a trimite textul și desenul potrivit, dar și de a modifica un anume model de invitație. De asemenea, nu trebuie să-ți faci griji nici pentru calitatea hârtiei, majoritatea firmelor având descrieri minuțioase ale calității ei.

Creează singură invitația și trimite-o online. Dacă știi ce vrei, ai și disponibilitatea necesară și ești convinsă că toți invitații au acces la un calculator și au și o adresă valabilă de email, atunci această variantă poate fi pentru tine cea mai bună alegere. Nu mai pierzi nici timp cu comanda lor și nici cu expedierea. În plus, având atât de multe modele online, îți va fi destul de ușor de ales una care să te inspire.

Cum alegi textul pentru invitație?

Imediat după alegerea modelului, urmează poate cea mai grea etapă din alegerea invitațiilor de botez: compunerea textului. Dacă pentru unii nu este atât de important, pentru alții, textul contează și are un mesaj personal. În acest caz, textul trebuie să fie cât mai personal, nu unul copiat de pe site-uri, unul care să exprime sentimentele și dorințele voastre, dar și bucuria cu care vă doriți ca cei invitați să fie părtași la acest eveniment deosebit din viața voastră.

Atenție, în acest mesaj trebuie încorporate și data la care va avea loc fericitul eveniment, ora și neapărat locația și orașul, pentru cei care vin din alte părți.

Dacă invitația este una mai formală și textul ar trebui să fie unul ceva mai serios. Pentru acest tip de invitație poți alege un text scurt, informal, în care inviți pur și simplu omul la petrecere.

Iată câteva astfel de exemple:

Minunea din viața noastră se numește (numele copilului) și s-a născut pe (data). Nașii (numele nașilor) o vor duce pe data de (data botezului), la ora (ora la care va avea loc evenimentul), la Biserica (biserica unde va avea loc botezul) pentru a o creștina. Va urma o petrecere de pomină la Restaurantul (unde va alea loc petrecerea), începând cu ora….. Va așteptăm cu drag!

(prenumele mamei) și (prenumele tatălui) (nume părinți)
2. Mă numesc (numele copilului). Am pășit în lume la data de (data nașterii copilului) și consider că a venit vremea să intru și eu în rândul creștinilor. Alături de părinții mei, (Numele mamei) și (numele tatălui), vă aștept în ziua de (data botezului), ora (ora la care va alea loc evenimentul), la Biserica (biserica unde va avea loc botezul), să fim împreună la acest eveniment important pentru mine. În brațe mă vor ține nașii mei, (numele nașei) și (numele nașului). Vom merge apoi la Restaurantul (unde va alea loc petrecerea) începând cu ora …, unde vom ciocni un biberon cu lapte și un pahar cu șampanie.
3. Sunt cel mai frumos dar pe care Dumnezeu l-a făcut părinților mei, (Numele mamei) și (numele tatălui). Mă numesc (numele copilului) și vă invit să împărtășim împreună binecuvântarea botezului în data de (data botezului), ora (ora la care va alea loc evenimentul), la Biserica (biserica unde va avea loc botezul). Nu trebuie să ratați nici petrecerea care urmează, la care, cu siguranță, vor participa și nașii (numele nașei) și (numele nașului) și care va avea loc începând cu ora …. la Restaurantul ……
Dacă invitația este mai jucăușă, atunci și textul poate fi în același ton. Alege să folosești în invitația de botez un mesaj simplu, dar în același timp amuzant, astfel încât să pară că este adresat de însuși îngerașul tău.

Iată câteva astfel de exemple:

Indiferent că ai adus pe lume o fetiță sau un băiețel, poți alege următoarea variantă:

Salutare,
Sunt noutatea acestei lumi
(numele copilului)
Și împreună cu părinții mei
(numele părinților)
Pe data de (data evenimentului)
Vă invităm să mă vedeți cum fac băiță
În apa sfințită la Biserica (nume).
Dacă sunteți cuminți, veți participa și la petrecere
Unde vor fi multe biberoane de lapte, pentru mine
Și cupe de șampanie pentru voi!
Vă aștept!
2. Atunci când familia ta s-a mărit cu o fetiță, poți alege un text haios pentru invitația de botez, care să sune astfel:
Bună,
Eu sunt (numele)
Și timp de nouă luni am ascultat poveștile mamei
Despre voi, din burtică.
Pe data de (data evenimentului)
Vă invit să ne cunoaștem
La balul dat în cinstea mea,
Mica prințesă a părinților mei,
De la Restaurantul (nume).
Nu uitați că sunteți așteptați la palat
Când orologiu va bate de șapte ori!
3. Având în vedere că bebelușii sunt comoara părinților, nu ar strica să mizezi pe o variantă de text haioasă pentru invitația de botez, care să se axeze pe acestă idee:

Ai auzit,
După nouă luni de căutare
Familia (nume) a găsit marea comoară.
Are aproape 4 kg, dar valoarea îi este inestimabilă.
În cinstea acestei binecuvântări
Tinerii exploratori în ale vieții, vă invită,
Pe data (data evenimentului)
Să vă bucurați alături de ei
La Restaurantul (nume), începând cu ora
Nu pierdeți ocazia!
4. Mai există și varianta unor texte sub formă de poezie:

Avem un bebe minunat
Ce trebuie creştinat.
Noi speram să nu lipsiti,
Și cu toții să veniţi!
După ce îl botezăm,
O să bem şi-o să mâncăm.
Planul este astă: pe (data) , la ora …., mergem la Biserica …, asistăm la ceremonia de botez, după care sărbătorim evenimentul la Restaurantul …, de la ora ….
Naşii sunt ………. şi ……….. …………..
Nu acceptăm refuzuri!
………….. şi ………… ………….(nume părinţi)
De trei zile încoace
Mama nu mai tace,
Vrea să mă îmbăieze
Ca să mă boteze.
Spune că sunt mare
Şi să nu plâng tare,
Dar eu ştiu că-s mica / Dar eu ştiu că-s mic
Şi-mi e puţin frică / Şi-o să plâng un pic.
Bebe …
Vă invităm pe data de …, la ora ….., la Biserica …………,
unde naşii …….. şi ……….
ne vor boteza fetiţa/băieţelul.
Petrecerea se va ţine la Restaurantul ……,
începând cu ora …….
Cei mai fericIţi părinţi, ………… şi………..
Vă mulţumim , şi vă aşteptăm!
Am cei mai frumoşi părinţi
Şi un frate/o soră fără dinţi.
Am ce-mi trebuie acasă,
Naş frumos, naşă frumoasă,
Însă tot mai vreau ceva:
Un party în cinstea mea.
………………………… (nume bebe)

S-a născut pe …………….. şi ne-a întregit familia. Duminică/sâmbătă, …………….. (data),
mergem cu toții la Biserica ……., la ora …., pentru a participa la ceremonia de botez.
Un rol important vor avea naşii ………. şi ………… ……………..
Evenimentul va fi sărbătorit la Restaurantul …………………., la ora …..
Ne-am bucura să ne fiţi alături!
……………….. şi ……………. ……………… (nume părinţi)

Sorry, no posts matched your criteria.