Rolul nașilor în viața copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nașii  își asumă un rol important în viața spirituală a unui copil pe care l-a ținut în brațe la taina botezului. Părinții copilului care va fi botezat aleg o nașă sau un naș pentru a reprezenta copilul care nu poate răspunde în timpul ceremoniei botezului.

A fi o naș nu este un angajament juridic, ci unul spiritual. Responsabilitățile nașilor încep de la botez și continuă de-a lungul vieții copilului.

La botez, nașii vorbesc în numele copilului.  

În timpul slujbei de botez, nașii vor fi rugați să răspundă la întrebări în numele copilului. Întrebările pot varia în funcție de preot, dar unele dintre întrebări sunt dacă nașii sunt dispuși să se roage pentru copil, să îl îngrijească și să îl înrume către calea credinței. Nașii  vor fi de asemenea rugați să-și declare credința creștină în timpul slujbei. Deși nu face parte din îndatoririle sale oficiale, s-a format o tradiție pentru nași să dea un cadou de botez micuțului încreștinat.

CONTINUARE – Vezi  care este rolul nașilor în viața copilului

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *