Sfânta taină a botezului. Ce înseamnă și de ce este importantă pentru credincioși

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Botezul servește drept ușă care duce în Împărăția Cerului și a Harului.

Botezul, taină Sfântă. Chiar înainte de înființarea Tainei Botezului, Domnul Isus Hristos, în conversația Sa cu Nicodim, a indicat necesitatea absolută a ei pentru mântuire: ”Cu sinceritate, vă spun, cu excepția faptului când un om este născut de Sus, altul nu poate vedea Împărăția al Cerului. Când Nicodim și-a exprimat nedumerirea, cum se poate naște un om când este bătrân, Mântuitorul a răspuns că nașterea nouă va fi realizată prin apă și Duhul Sfânt: Adevărat, adevărat, vă spun, cu excepția faptului că un om este născut din apă și Duhul nu poate intra în Împărăția lui Dumnezeu. Ceea ce este născut din carne este carne și ceea ce este născut din Duh este Duhul (Ioan 3: 3-6)

Cum a luat naștere Taina Sfântului Botez?

Taina Sfântului Botez a avut loc după Învierea lui Hristos. După ce li s-a arătat ucenicilor, Domnul le-a spus că El a primit de la Tatăl Său toată autoritatea în cer și pe pământ și a continuat:

Duceți-vă deci și învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, învățându-le să păstreze ce v-am poruncit. Și iată, Eu sunt cu voi mereu, până la sfârșitul lumii. (Matei 28: 19-20)

Și la aceasta a adăugat: Cel ce crede și este botezat, va fi mântuit; dar cel ce nu crede va fi blestemat (Marcu 16: 6). În ziua coborârii Duhului Sfânt asupra apostolilor, când, după discursul Apostolului Petru, ascultătorii lui au întrebat ce ar trebui să facă, Apostolul Petru le-a spus:

Pocăiți-vă și botezați-vă pe fiecare dintre voi în Numele lui Isus Hristos pentru iertarea păcatelor și veți primi darul Duhului Sfânt.

În aceeași carte a Faptelor sunt înregistrate mai multe exemple de botez realizate de apostoli. Astfel, Apostolul Petru l-a botezat pe Corneliu (cap.10), Apostolul Pavel a botezat-o Lydia și pe cei din casa ei (cap.16), precum și pe paznicul închisorii cu toată familia lui.

CONTINUARE – Sfânta taină a botezului. Ce înseamnă și de ce este importantă pentru credincioși

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *