Torturi botez

După botezul copilului, se obișnuiește în ultimul timp să se organizeze de către părinți o frumoasă petrecere cu invitați. Pe lângă latura principală, spirituală, a botezului s-a mai adăugat o componentă și anume una socială. Ea se manifestă printr-o petrecere, mai mult sau mai puțin cu fast, la care sunt invitați rude din familia bebelușului și prieteni, apropiați, care vor avea plăcerea să fie alături într-un moment important din viața celui mic și să-i aducă daruri. Unii fac petrecerea mai simplu, la domiciliu, într-un grup mai restrâns, alții vor să realizeze un eveniment memorabil care să marcheze momentul. Indiferent de forma și locul de desfășurare ale petrecerii de botez, este ales un meniu care va fi pregătit dinainte invitaților cu bucate alese, mai speciale.

”Vedetele” meniului vor fi invariabil torturi botez, ce vor sublinia atmosfera de sărbătoare și vor face deliciul celor invitați. Indiscutabil, torturi botez reprezintă momentul cel mai dulce și cel mai așteptat al serii. Cei care organizează petrecerea acasă pot pune pe masă un tort făcut în casă, dar cei mai mulți comandă la o cofetărie un tort special făcut cu ocazia unui astfel de eveniment.

Cofetăriile s-au specializat în realizarea unei multitudini de torturi pentru diverse evenimente și desigur că nu lipsesc nici torturi botez. Aici putem regăsi o diversitate de forme și culori, în concordanță cu specificul sărbătorii. Cu atât mai mult cu cât tema este una mai mult decât ofertantă deoarece e vorba de universul copiilor. Aici imaginația și fantezia pot fi lăsate libere, pentru că nu prea mai există limite de culoare și de forme și se poate intra pe tărâmul magiei. Unii își doresc pentru primul eveniment social important din viața copilului lor tot ce este mai bun, mai sănătos, mai exclusivist și poate chiar mai extravagant. Tocmai de aceea oferta este pe măsură. Cofetarii aleg cu mare grijă totul, de la cantitate, compoziție, culorile și elementele de decor. Elementele pot fi diferite figurine inspirate din lumea copilăriei: iepurași, ursuleți, pitici, botoșei, personaje din desene animate, îngerași, zâne, trenuleț, cărucioare, etc.

În funcție de preferințele și de bugetul părinților, torturi botez pot fi simple sau foarte complexe, cu multe detalii. În cazul unui botez tematic, forma tortului ar putea să fie inspirată de tema aleasă. De exemplu, dacă tema este biberonul, și tortul de botez poate fi sub forma unui biberon sau dacă tema este îngerașul, la fel, tortul poate fi completat în vârf cu un îngeraș de marțipan. La fel se adaptează și după culoarea temei principale. Torturile de botez pot fi personalizate prin culori, forme, topping, mesaje sau imagine.

Cei care comandă tortul trebuie să țină cont de numărul invitaților la petrecere. Dacă sunt așteptate multe persoane, atunci mărimea tortului ar trebui să fie pe măsură, eventual ar putea fi comandate două torturi botez , pentru a ajunge la toată lumea. Personalul cofetăriilor poate fi consultat în ceea ce privește cantitatea necesară în funcție de numărul invitaților. În definitiv, nimeni nu și-ar dori jenanta situație în care deliciosul desert să nu ajungă la toată lumea.

Cei care aleg și comandă tortul țin cont, de obicei, de câteva aspecte. Primul ar fi să arate frumos, festiv. Momentul tăierii tortului este unul din cele mai importante în cadrul petrecerii, de aceea felul în care arată este ales cu grijă. Părinții, emoționați până la lacrimi, cu copilul în brațe taie tortul în fața tuturor invitaților, apoi sunt făcute poze și se filmează deseori acest eveniment. Deci, este ideal să fie un tort deosebit ca înfățișare!

Pe lângă aspectul său, contează mult și gustul. Este desertul cel mai așteptat de la finalul petrecerii, care va pune în valoare tot restul meniului. Așadar, un tort delicios va lăsa un gust plăcut pe limbă celor prezenți. În definitiv, contează mult impresia de la final, nu-i așa? Aici atenția ar trebui să fie pusă pe ingredientele folosite (dacă este făcut în casă) sau pe faima cofetăriei de la care este comandat tortul.

În al treilea rând, este bine să se aibă în vedere și cât de sănătos este. De regulă, la astfel de petreceri participă și alți copii sau femei însărcinate, iar torturile de botez ar trebui să fie cât mai sănătoase cu putință, fără prea mulți coloranți artificiali sau E-uri. Sunt de evitat prafurile de copt, cantitățile mari de făină sau de zahăr, ingredientele modificate genetic, potențiatori de aromă, coloranți sau adjuvanți de orice tip. Toate acestea pot dăuna destul de mult organismului uman, dar mai ales copiilor, femeilor însărcinate sau mamelor care alăptează.

Există la ora actuală o multitudine de torturi botez  care ar satisface cele mai pretențioase gusturi. Sunt torturi botez realizate din frișcă, din ciocolată, cu blat din cacao însiropat sau compoziție de șarlotă, înghețată, cu decorațiuni din ciocolată neagră sau albă. Torturile se pot personaliza cu numele copilului, o urare sau data botezului. Desertul acesta preferat de toată lumea poate arăta ca o reală operă de artă dacă este realizată de adevărați profesioniști cofetari sau chocolatieri.

În cazul în care invitații la petrecere sunt în marea lor majoritate adepții unei alimentații sănătoase, există și posibilitatea comandării unui tort cu ingrediente naturale, fără gluten și fără lactoză. Ba chiar și pentru raw vegani există ofertă pe piață. Mulți își imaginează că nu au altă alternativă la clasicele torturi botez  pline de grăsimi și foarte dulci. Dar se inșeală, au apărut pe piață multe firme care realizează deserturi sută la sută naturale și extrem de delicioase. Ba chiar au început să fie preferate de tot mai multă lume care a prins gustul dulciurilor cât mai naturale. Drept urmare, și numărul cofetăriilor de acest gen a crescut în ultimul timp și chiar putem spune că au devenit trendy.

Aici torturile de botez sunt făcute numai din ingrediente naturale, neprocesate termic și nu de origine animală. Nu conțin zahăr rafinat, făină, esențe artificiale, aditivi, potențatori de aromă, E-uri sau conservanți. De regulă, ele sunt îndulcite cu miere sau îndulcitori naturali precum sirop de arțar, de agave, zahăr de cocos. Ca ingrediente sunt folosite de multe ori migdale, caju, nuci, unt de cacao, cacao, fructe, lămâie, vanilie, tahini, fructe uscate, scorțișoară, uleiuri esențiale din diverse plante și fructe. Pe de altă parte, prețurile sunt chiar comparabile cu cele ale torturilor obișnuite, nu diferă prea mult.

Sunt preferate îndeosebi torturile de botez în culori pastel, de obicei asortate cu tema sau ținuta bebelușului. Abundă culori precum rozul în diferite nuanțe, bleu sau vernil dacă este vorba de botezul unui băiețel. Dar paleta coloristică nu se rezumă doar la cele două culori, roz și bleu, regăsindu-se și galben, roșu, lavandă sau maroniu. În vogă sunt combinațiile de culori roz cu alb, roșu cu alb, apoi vernil sau bleu cu alb. De asemenea, se poartă torturile de botez cu etaj și care reprezintă un carusel. Fundițe colorate, panglici, steluțe, floricele din zahăr sunt așezate la marginile tortului, făcând trecerea de la un etaj la altul într-un mod estetic și jucăuș. Deasupra tortului tronează o figurină simpatică care poate reprezenta un copilaș dormind într-un pătuț minuscul, ori un îngeraș într-o scoică, pisicuțe, un cărucior sau un mănunchi de baloane colorate, din marțipan sau pastă de zahăr.

De multe ori se dorește personalizarea tortului cu numele micuțului, cu data nașterii sau cu o urare din suflet a părinților care să fie imortalizată pe tort. Personalizarea cu data nașterii este o idee interesantă, în acest mod toți invitații vor fi puși în temă în cazul în care nu cunoșteau acest lucru.

Desigur că opțiunile pot fi nelimitate mai ales când apar preferințe personalizate. Mai cu seamă că sursa de inspirație este lumea coplăriei și a poveștilor, o lume imensă plină de fantezie și nelimitată.

Până la urmă, dincolo de tendințele actuale în materie de torturi botez  primează dorințele familiei, iar dacă va fi și delicios va rămâne cu certitudine în memoria participanților la petrecere. Uneori, poate vor uita ce au mâncat sau au băut, dar își vor aminti cu plăcere de minunatul tort de la final.

Momentul aducerii tortului este de regulă punctat festiv, prin arderea unor artificii sau împrăștierea de confetti, spre marea încântare a copiilor prezenți, dar și a adulților. Se pot ține toasturi înainte de tăierea tortului, cu urări de bine și de sănătate pentru proaspătul botezat.

Prețurile la torturile de botez luate la comandă diferă mult de la caz la caz, se iau în calcul cantitatea, calitatea ingredientelor folosite, dar și complexitatea formei sale. Unele cofetării au un preț standard pentru tort și un preț suplimentar pentru figurine care se pot adăuga sau nu. De asemenea, se ține cont și de eventuale personalizări ale tortului, dacă se adaugă text scris sau alte detalii. Totuși, în medie, un tort simplu poate fi cumpărat la un preț de 70 lei/kilogram, în vreme ce pentru unul mai fastuos un cost minim este de 88 lei/kilogram. Torturile de botez naturale din cofetăriile specializate se ridică la un preț de 110 lei/kilogram. Menționăm că prețurile sunt orientative și pot suferi modificări de la firmă la firmă, la care se adaugă diferențele de cantitate și calitate. Pentru cei care sunt foarte ocupați și nu mai au timpul necesar, multe cofetării oferă ocazia comandării și online de pe site-ul propriu.

 

Sorry, no posts matched your criteria.